Burgery z groszku

Składniki:

2 puszki groszku (można wykorzystać mrożony, ale mi w 3 sklepach nie udało się go kupić)

1 cebula

po łyżeczce koncentratów chili, pietruszki i konfitury z czerwonej cebuli Proeco

1 jajko

2 łyżki kaszy manny

sól i pieprz

słodka papryka

3-4 łyżki mąki krupczatki do panierowania

dodatkowo:

4 bułki do burgerów

sos czosnkowy

sałata, pomidor i ogórek

Przygotowanie:

Groszek odsączyć, wsypać do miski i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków. Cebule zeszklić i dodać do groszku razem z koncentratem z chili, pietruszki i konfiturą z czerwonej cebuli, wbić jajko, wsypać kaszę mannę, doprawić i dokładnie wymieszać.

burgery z groszku3

Uformować 4 kotlety, obtoczyć je w mące i smażyć na średnim ogniu z obu stron.

Bułki do burgerów przekroić i posmarować sosem czosnkowym, w środek włożyć sałatę, kotlety groszkowe, plasterki pomidora i ogórka. Smacznego 🙂

burgery z groszku

Wegetariański obiad VII

Reklamy

5 uwag do wpisu “Burgery z groszku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s