Buraczki z papryką

Składniki:

3 kg buraczków
4 cebule
8 dużych papryk
1 / 2 łyżeczki papryki w proszku

zalewa:
1 szklanka octu
2 szklanki wody
1-2 łyżeczki soli
1 /2 szklanki cukru
ziele angielskie i liść laurowy

Przygotowanie:

Buraczki umyć i włożyć do wrzątku, podgotować, aby lekko zmiękły, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w kostkę. Cebule obrać pokroić drobno, posypać solą i zostawić na 1 / 2 godziny.

Składniki zalewy zagotować. Do wrzącej zalewy wrzucić paprykę i cebulę i gotować około 20 minut. Następnie dodać pokrojone buraczki i wszystko razem zagotować. Gorące buraczki przekładać do wyparzonych słoików. Pasteryzować około 5-10 minut. 
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s