Zawijaski z ciasta francuskiego

Składniki:

1 płat ciasta francuskiego

5-6 plasterków szynki

kawałek czerwonej papryki

10 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwinąć, rozłożyć na nic starty ser, plasterki szynki i pokrojoną paprykę. Posypać przyprawami. Zwinąć i pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. Krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Smacznego 🙂

zawijaski z ciasta francuskiego

Przekąski kibica na Euro 2016

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s