Mielone z grilla

Składniki:

ok. 1/2 kg mięsa mielonego

1 cebula

1 jajko

sól, pieprz

30 dkg boczku w plasterkach

10 dkg sera żółtego

Przygotowanie:

Mięso mielone wymieszać z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem i przyprawami. Ser pokroić w grubsze plastry i wokół każdego plastra formować kotleta. Na koniec kotlety zawijać w plasterki boczku i układać na lekko natłuszczonej tacce aluminiowej. Grillować na średnio rozgrzanym grillu przez około pół godziny.

Reklamy

7 uwag do wpisu “Mielone z grilla

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s