Omlet z jarmużem

Zdrowe, syte śniadanie 🙂

Składniki

5-6 liści jarmużu

6 jajek

1 mały por

6-8 plasterków szynki

2 pomidory

sól, pieprz

2 łyżi masła

Sposób przygotowania

Z liści jarmużu wyciąć główny nerw i odgotować je przez 4-5 minut w osolonym wrzątku. Połowę szynki pokroić w kostkę i razem z połową posiekanego pora podsmażyć na łyżce masła. Dodać połowę posiekanego jarmużu i pokrojonego w kostkę, wydrążonego pomidora.

3 jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu i wylać na patelnię. Smażyć na małym ogniu aż omlet się zetnie. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Z drugą połowa składników postąpić tak samo i usmażyć drugi omlet. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s