Kabanoski w cieście francuskim

Składniki:

1/2 płata ciasta francuskiego

1 opakowanie kabanosów (120 g)

1 jajko

5 dkg sera żółtego

sezam

Przygotowanie:

Ser zetrzeć na tarce i rozsypać na cieście francuskim. Pociąć je w paski i każdego kabanosa zawinąć w ciasto. Ułożyć na blaszce do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem. Piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Przekąski kibica na Euro 2016
Uczta pod gołym niebem 2016

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s