Ognista potrawka fasolkowa

Lekki, warzywny obiad z ostrym pazurem 🙂

Składniki:

2 filety z udek kurczaka

2 cebula

40 dkg fasolki szparagowej

3 pomidory

1 marchewka

4-5 ząbków czosnku

2 papryczki kajeńskie

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalski

 

Sposób przygotowania:

Fasolkę ugotować na półtwardo. Cebulę pokroić i zeszklić w rondlu. Dodać pokrojone mięso i marchewkę, podsmażyć. Dodać pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane papryczki i przyprawy. Dusić pod przykryciem aż pomidory zaczną się rozpadać. Na koniec dodać pokrojona fasolkę, poddusić jeszcze 5-10 minut i doprawić do smaku. Smacznego 🙂

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Ognista potrawka fasolkowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s