Krokiety kurkowe

Kurki – nic dodać, nic ująć 🙂

Składniki:

naleśniki

1 szklanka wody

mąka

1 jajko

1 płaska łyżeczka soli

1 łyżka oleju

farsz

200 g kurek

1 pojedynczy filet z kurczaka

3 cebule

sól, pieprz

1 łyżka masła klarowanego

do panierowania:

1 jajko

bułka tarta

sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

Kurki oczyścić, pokroić i odgotować przez 2 minuty w osolonym wrzątku.

Fileta pokroić w drobną kostkę, obsypać solą i pieprzem i obsmażyć na maśle. Dodać posiekaną cebulę, a kiedy się zeszkli  – kurki. Doprawić dolą i pieprzem, smażyć jeszcze 3-4 minuty.

Przygotować naleśniki, maki dodać tyle, aby uzyskać ciasto o odpowiedniej konsystencji. Usmażyć 5 dużych naleśników. Na środek każdego nałożyć farsz, zwinąć, panierować w jajku i bułce, obsmażyć na złoto. Smacznego 🙂

Advertisements

6 uwag do wpisu “Krokiety kurkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s