Ciasteczka francuskie z szynką i cukinią

Składniki:

1 płat ciasta francuskiego

10 dkg sera żółtego

10 dkg szynki

kawałek cukinii

sól i pieprz

1 jajko

czarny sezam

Przygotowanie:

Szynkę pokroić drobno, ser i wydrążoną cukinię zetrzeć na tarce o grubym oczku, wymieszać razem, doprawić. Ciasto francuskie przekroić wzdłuż na pół, na środku nałożyć nadzienie, boki ciasta naciąć i zwijać na przemian na krzyż. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem i pokroić na 5-centymetrowe kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Smacznego 🙂

Przekąski kibica na Euro 2016

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s