Pizzowe muffinki

Składniki:

200 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżeczka ziół prowansalskich

sól, pieprz

1/2 szklanki oleju

1/2 szklanki mleka

2 jajka

10 dkg szynki

10 dkg sera

1/2 średniej cukinii

Przygotowanie:

Jajka, olej oraz mleko wymieszać aż składniki się połączą i dodać sypkie składniki. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.

Ser i wydrążoną cukinię zetrzeć na tarce, szynkę pokroić w drobną kostkę. Dodać do ciasta i wymieszać. Masę nałożyć do formy na 12 muffinów.

Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Smacznego 🙂

Przekąski kibica na Euro 2016
Uczta pod gołym niebem 2016

Reklamy

7 uwag do wpisu “Pizzowe muffinki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s