Deser jogurtowy z owocami

Lekki, owocowy i zimny 🙂

Deser jogurtowy z owocami

Składniki

1 szklanka agrestu

2 szklanki czerwonej porzeczki

3 łyżki cukru

2 łyżki żelatyny

1 szklanka truskawek

2 małe jogurty naturalne

1/2 galaretki

Sposób przygotowania

Agrest i porzeczki zasypać cukrem i gotować aż owoce się rozpadną, a następnie przetrzeć je przez sito, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści (żelatynę można wcześniej rozpuścić w kąpieli wodnej). Mus owocowy wystudzić i zmiksować z jogurtem, wlać do pucharków, na wierzchu ułożyć truskawki i odstawić do lodówki. Kiedy deser zacznie tężeć na wierzch wylać wystudzoną galaretkę. Smacznego 🙂

Letnie owoce 2

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Deser jogurtowy z owocami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s