Korniszony

Przepis Mamy 🙂

Korniszony

Składniki

2 kg ogórków

kawałek chrzanu

kilka ząbków czosnku

cebula

gorczyca

zalewa:

1,5 litry wody

1 szklanka octu

1/2 szklanki cukru

1,5 łyżki soli

kilka ziarenek pieprzu

2 liście laurowe

2 ziela angielskie

Sposób przygotowania

Ogórki włożyć do słoików, dodać po kilka ziarenek gorczycy, 1/8 cebuli, kawałek chrzanu i ząbku czosnku. Składniki zalewy zagotować i wlać do słoików. Zakręcić i pasteryzować 15 minut. Odstawić do wystudzenia.

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Korniszony

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s