Placki ziemniaczane z jarmużem

Tradycyjne placki ze zdrowym dodatkiem.

Składniki

ok. 1/2 kg ziemniaków

3 liście jarmużu

1 średnia cebula

1 jajko

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

3-4 łyżki mąki

Sposób przygotowania

Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Z jarmużu wyciąć główny nerw i drobno posiekać liście. Dodać do ziemniaków razem z jajkiem, mąką, solą i pieprzem. Wymieszać i smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z mięsnym sosem lub innymi ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Placki ziemniaczane z jarmużem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s