Żółte placki z sosem curry

Aromatyczny, sezonowy obiad 🙂

Składniki:

placki cukiniowe:

1/2 żółtej cukinii

1/2 cebuli

2 ząbki czosnku

4 łyżki mąki

sól, pieprz

1/2 łyżeczki kurkumy

sos:

30 dkg mięsa z szynki wieprzowej

2 cebule

1/2 szklanki śmietany 12% lub 18%

sól, pieprz

2 łyżeczki curry

Sposób przygotowania:

Cebule pokroić w piórka, zeszklić, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, zalać wrzątkiem i dusić do zmięknięcia i odparowania płynu. Dodać curry, podsmażyć, zalać śmietaną, zagotować i doprawić do smaku.

Cukinię wydrążyć, zetrzeć na tarce i odcisnąć. Dodać drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, mąkę i przyprawy . Dokładnie wymieszać i smażyć placki.

Placki podawać z sosem curry. Smacznego 🙂

DSCN3276

Reklamy

5 uwag do wpisu “Żółte placki z sosem curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s