Jajecznica z prawdziwkami

Obowiązkowa z sezonie grzybowym, ale można wykorzystać tez mrożone grzyby 🙂

Składniki

6 jajek

5 młodych prawdziwków

1 średnia cebula

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Grzyby pokroić i odgotować w osolonej wodzie. Cebulę zeszklić, dodać grzyby, sól, pieprz, podsmażyć. Zestawić patelnię z ognia, wbić jajka, doprawić do smaku. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Zajadać gorące. Smacznego 🙂

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Jajecznica z prawdziwkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s