Sałatka wielowarzywna na occie

W sam raz do wykorzystania lekko przerośniętych ogórków

Składniki

3,5 kg ogórków

70 dkg marchewki

70 dkg cebuli

70 dkg papryki czerwonej

zalewa:

4 szklanki wody

1 szklanka octu

1 szklanka cukru

4 łyżki oleju

kilka ziaren pieprzu

liść laurowy

ziele angielskie

Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać, posiekać drobno (marchewkę zetrzeć na tarce z drobnym oczkiem). Posolić, odstawić co najmniej na noc. Osączyć, zalać zalewą i gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Sałatkę przełożyć do słoików, zakręcić i pasteryzować 10 minut. Odstawić do wystygnięcia.

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Sałatka wielowarzywna na occie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s