Mielone z grzybami

Łatwy i szybki obiad z grzybowym smaczkiem 🙂

Składniki

0,5 kg mięsa mielonego

1 cebula

1 szklanka odgotowanych podgrzybków

2 kromki czerstwego chleba

1 jajko

sól, pieprz

bułka tarta

 

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić, dodać grzyby, podsmażyć 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do mięsa dodać grzyby, namoczony i odciśnięty chleb, jajko i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na brązowo. Smacznego 🙂

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Mielone z grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s