Batoniki orzechowe

Składniki:

1/2 szkl masła orzechowego
1 szkl orzechów włoskich
1 szklanka płatków owsianych, górskich
2 bardzo dojrzałe banany, średniej wielkości
2 łyżki rumu, opcjonalnie

Przygotowanie:
Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać rum, posiekane orzechy, płatki owsiane oraz masło orzechowe i wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę wyłożyć na wyłożoną papierem blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po wystudzeniu pokroić na prostokątne batoniki.

Przepis na batoniki pochodzi z bloga Skumbrie w tomacie 🙂

batoniki orzechowe

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Batoniki orzechowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s