Borówkowe pucharki

Borówkowe małe co nieco na zimno oczywiście 🙂

Składniki

4 szklanki borówki amerykańskiej

600 g serka waniliowego

1/2 szklanki mleka

3 łyżki żelatyny

Sposób przygotowania

2 szklanki borówki podlać 4 łyżkami wody i rozgotować, a następnie zmiksować blenderem. Żelatynę namoczyć w mleku i rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie wlać do borówek i wystudzić.

Serek zmiksować z musem borówkowym, wsypać szklankę borówek i całość przelać do pucharków. Wierzch udekorować pozostałymi borówkami i schłodzić przez min. 3-4 godziny w lodówce 🙂

Reklamy

7 uwag do wpisu “Borówkowe pucharki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s