Marchewka duszona z jarmużem

Zdrowy dodatek do obiadu

Składniki

ok 1/2 kg marchewki

3-4 duże liści jarmużu

1 łyżka masła

sól, pieprz

cukier

słodka papryka

1 łyżka mąki pszennej

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. W rondelku rozpuścić masło, wrzucić marchewkę, podsmażyć, zalać wodą. Dusić aż lekko zmięknie. Dodać rozdrobnione liście jarmużu, pozbawione wcześniej grubych nerwów. Dodać pół łyżeczki cukru, sól, pieprz i słodką paprykę. Dusić do miękkości. Mąkę rozmieszać w 1 szklance wody, wlać do marchewki i gotować około 5 minut. Doprawić do smaku.

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Marchewka duszona z jarmużem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s