Gulasz ala leczo

Składniki:

1/2 kg schabu

1 cukinia

1 kg pomidorów

3-4 papryki

1/2 kg pieczarek

2 cebule

sól, pieprz

papryka słodka i ostra

czubrica czerwona

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Schab pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, skropić olejem. Posiekaną cebulę zeszklić, wrzucić mięso i obsmażyć. Pomidory obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, gotować 20 minut. Cukinię i paprykę wydrążyć i pokroić razem z pieczarkami i wrzucić do mięsa. Gotować do miękkości mięsa, doprawić do smaku.

Warzywa psiankowate 2016

Reklamy

8 uwag do wpisu “Gulasz ala leczo

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s