Omlet z kurkami

Składniki:

250 g kurek

1 cebula

6 wiejskich jaj

2 łyżki masła

sól i pieprz

Przygotowanie:

Kurki oczyścić. Cebulę posiekać i zeszklić, dodać grzyby i masło, podsmażyć, doprawić. Jajka ubić do spienienia z solą i pieprzem i zalać nimi grzyby. Smażyć na małym ogniu do zezłocenia, przewrócić na drugą stronę za pomocą talerza. Smażyć jeszcze 1-2 minuty i zdjąć z patelni. Smacznego 🙂

Czas na grzybydsc_7796

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Omlet z kurkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s