Zupa kurkowa

Składniki:

1 udko z kurczaka

włoszczyzna

30 dkg kurek

25 dkg świderków pełnoziarnistych Lubella

3 łyżki śmietany

sól, pieprz

Przygotowanie:

Udko obrać ze skóry i zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny, dodać włoszczyznę i posolić. Kiedy mięso zmięknie dodać oczyszczone kurki.

zupa kurkowa Lubella2

Zupę zaprawić śmietaną i wsypać makaron. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku.

zupa kurkowa Lubella

Czas na grzyby

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s