Sandacz w sosie paprykowym

Składniki:

1 tusza z sandacza, u mnie ok. 70 dkg

mąka, sól i pieprz

2 szalotki

1/2 czerwonej papryki

3 łyżki śmietany, u mnie 18%

sól i pieprz

Przygotowanie:

Sandacza pokroić w dzwonka, posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące.

W rondelku rozgrzać olej i zeszklić posiekaną szalotkę, dodać pokrojoną drobno paprykę, podsmażyć. Podlać wodą, gotować około 5 minut i dodać śmietanę, gotować kolejne 5 minut. Doprawić do smaku.

Dzwonka ryby usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z sosem i ziemniakami z wody. Smacznego 🙂

 

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Sandacz w sosie paprykowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s