Flądra z frytkami

Obiad prosto znad Bałtyku 🙂

Składniki:

świeże flądry, prosto z kutra 🙂

sól, pieprz, mąka

ok. 1 kg ziemniaków

olej do smażenia

cytryna do podania

Przygotowanie:

Flądrze należy odciąć łeb i oddzielić od tułowia razem z wnętrznościami. Tuszkę posypać solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Rybę smażyć na głębokim tłuszczu około 5 minut. Podawać z frytkami i ćwiartką cytryny 🙂

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Flądra z frytkami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s