Puchate racuszki z masłem orzechowym

Składniki:

200 ml jogurtu naturalnego

1 szklanka mąki puszystej do naleśników Lubella

2 jajka

po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody

1 cukier waniliowy

3 łyżki masła orzechowego

1 łyżka octu jabłkowego

sos czekoladowy Fanex

Przygotowanie:

Mąkę, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, sodę i cukier waniliowy wymieszać razem, następnie zmiksować z masłem orzechowym i połączyć z ubitą piana z białek. Smażyć na patelni z rozgrzanym olejem na bardzo małym ogniu. Podawać z gęstym, mocno czekoladowym sosem Fanex 🙂

puchate-placuszki

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Puchate racuszki z masłem orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s