Papryka marynowana

Składniki:

1,5 kg papryki

6 ząbków czosnku

1 cebula

olej

zalewa:

6 szklanek wody

1 szklanka octu

3 liście laurowe

6 ziaren ziela angielskiego

1 łyżka pieprzu ziarnistego

1 łyżka ziaren gorczycy

1/2 szklanki cukru

1,5 łyżki soli

Przygotowanie:

Składniki zalewy zagotować. Do każdego słoika włożyć po dwa plasterki cebuli, ząbek czosnku, ciasno ułożyć kawałki wydrążonej papryki i zalać lekko przestudzoną zalewą razem z przyprawami. Do każdego słoika wlać po łyżce oleju. Pasteryzować 10 minut.

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Papryka marynowana

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s