Makaron po meksykańsku

Pyszne i szybkie danie na ostro 🙂

Składniki

500 g zmielonej łopatki wieprzowej

2 cebule

1 puszka fasoli czerwonej

1 puszka kukurydzy

200 ml przecieru pomidorowego

1 papryczka chili

sól, pieprz, pieprz cayenne

350 g makaronu łazanki Lubella

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i podsmażyć na patelni, kiedy się zezłoci dodać mięso i smażyć około 10 minut, po czym dodać fasolę, kukurydzę, drobno posiekaną papryczkę chili i przyprawy.

Podsmażyć jeszcze 10 minut. Wymieszać dokładnie z przecierem pomidorowym. Ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z sosem.

makaron-po-meksykansku-lubella

skanowanie0009

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Makaron po meksykańsku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s