Tartinki z ciasta francuskiego

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 jajka

2 łyżki śmietany

1 opakowanie mini mozzarelli

kilka plasterków salami lub innej wędliny

kilka oliwek

cebula

kawałek papryki

sól i pieprz

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów i wyłożyć nimi foremki do tartaletek o średnicy 12 cm. Wędlinę, oliwki, cebulę i paprykę pokroić i rozłożyć na cieście. Jajka roztrzepać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem i zalać nimi tartaletki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Smacznego 🙂

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Tartinki z ciasta francuskiego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s