Cannelloni z kurczakiem i jarmużem

Składniki:

1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella

70 mięso mielonego z kurczaka

1 pęczek jarmużu

30 dkg pieczarek

1 czerwona papryka

2 cebule

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

przyprawa do kurczaka

15 sera żółtego

sos pomidorowy:

ok. 1 kg pomidorów

3 ząbki czosnku

1 cebula

szczypta cukru

sól, pieprz

słodka papryka

świeże zioła, u mnie oregano i estragon

Przygotowanie:

Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i podsmażyć. Pieczarki i paprykę pokroić i dodać do mięsa. Doprawić. Smażyć do Odparowania nadmiaru płynu, pod koniec dodać umyty i posiekany jarmuż. Smażyć jeszcze 5 minut.

Makaron wrzucić na wrzątek na 5 minut i odcedzić.

Cebulę zeszklić w rondlu, dodać obrane i pokrojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić cukrem, solą, pieprzem i papryką. Gotować aż pomidory się rozpadną i dodać posiekane zioła.

Makaron nadziewać farszem i układać w naczyniu do zapiekania. Polać sosem pomidorowym, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Smacznego 🙂

cannelloni-z-jarmuzem-lubella

Reklamy

6 uwag do wpisu “Cannelloni z kurczakiem i jarmużem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s