Cukinia w cieście curry

Składniki:

1 młoda cukinia bez nasion

2 jajka

mąka

1 łyżeczka curry

sól, pieprz

woda

Przygotowanie:

Cukinię pokroić w półcentymetrowe plastry. Jajko roztrzepać z przyprawami, dodać 3-4 łyżki mąki i niewielka ilość wody. Ciasto powinno być gęstsze niż na naleśniki. Krążki cukinii zanurzać cieście i smażyć na głębokim tłuszczu. Wyciągać na ręcznik papierowy. Smacznego 🙂

Reklamy

8 uwag do wpisu “Cukinia w cieście curry

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s