Racuszki drożdżowe z warzywami

Składniki

ciasto:

1 jajko

3 dkg drożdży

1/2 łyżeczki cukru

1 szklanka mleka

mąka puszysta wrocławska do naleśników Lubella

sól, pieprz

czosnek granulowany

zioła prowansalskie

słodka papryka

curry

dodatki:

1/2 cukinii

15 dkg pieczarek

1 czerwona papryka

Sposób przygotowania

Podane składniki wymieszać razem na gładka masę. Maki dodać tyle, żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Ciasto odstawić w ciepłe miejsce, żeby „ruszyło”.

Pokrojone pieczarki i paprykę podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i siołami.

Cukinię wydrążyć i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, posypać curry i solą. Ciasto wymieszać z warzywami.

Placuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczy na złoty kolor.

Usmażone odsączać na ręczniku papierowym. Smacznego 🙂

racuszki-drozdzowe-z-warzywami4

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Racuszki drożdżowe z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s