Zdrowe, smaczne i szybkie 🙂
Składniki
1 średni brokuł
1 tuńczyk w oleju rozdrobniony
4 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
250 g makaronu pełnoziarnistego Lubella
Sposób przygotowania
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. W tym samym czasie ugotować podzielony na małe różyczki brokuł. (Ja gotuję makaron i brokuła razem w jednym garnku – oszczędność czasu i mniej zmywania 🙂 najpierw na wrzątek wrzucam makaron, a po kilku minutach brokuła)
Do makaronu z brokułem dodać tuńczyka z puszki (jeśli jest w nim niewiele oleju to nie ma potrzeby go odlewać), przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku. Polać wszystko oliwą i dokładnie wymieszać.
Można podawać gorące jako danie obiadowe lub na zimno jako sałatkę. Smacznego 🙂
Dzisiaj zrobiłam na obiad pierwszy raz. I pomyślałam o jednym: dlaczego tak późno go zrobiłam 😉
Ten przepis jest naprawdę dla mnie 🙂 proste, szybkie, zdrowe i tanie.
Dziękuje!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂 Na moim stole gości bardzo często 🙂
PolubieniePolubienie