Wołowina w piwie

Składniki:

50 dkg wołowiny
20 dkg boczku wędzonego
0,5 litra piwa
2 cebule
2 marchewki
zioła prowansalskie
2 ziela angielskie
2 liście laurowe
2-3 łyżki musztardy sarepskiej
1 łyżka pasty paprykowej
1 łyżeczka papryki wędzonej

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić, dodać pokrojony w kostkę boczek i podsmażyć. Wołowinę pokroić w kostkę i dodać do boczku z cebulą. Obsmażyć. Do garnka wlać piwo, dodać musztardę i przyprawy oraz pokrojoną w kostkę marchewkę. Dusić pod przykryciem około godzinę.  Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Wołowina w piwie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s