Tarta jesienna

Składniki:

kruche ciasto:

20 dkg mąki

3 żółtka

10 dkg masła

2 łyżki cukru pudru

beza:

3 białka

1 szklanka orzechów włoskich

3/4 szklanki cukru

dodatkowo:

4 jabłka

1 szklanka mrożonych borówek

1 szklanka orzechów włoskich

2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

Z podanych składników przygotować ciasto i wylepić nim formę do tarty o średnicy 26 cm. Na ciasto rozsypać mąkę ziemniaczaną i zmielone orzechy (garść odłożyć), rozłożyć pokrojone jabłka, posypać resztą orzechów i borówkami. Białka ubić z cukrem na sztywno i wymieszać ze zmielonymi orzechami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Smacznego 🙂

tarta-jesienna

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Tarta jesienna

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s