Tortille meksykańskie

Składniki:

3 tortille 30 cm Fanex

500 g mięsa mielonego

1 puszka czerwonej fasoli

1 puszka kukurydzy

2 cebule

ok. 3/4 szklanki sosu meksykańskiego Fanex

ok. 1/4 szklanki sosu z sambalem Fanex

sól, słodka papryka

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić, dodać mięso i podsmażyć. Fasolę i kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, a następnie zalać sosami i doprawić do smaku.

tortille-meksykanskie

Nadzienie rozdzielić na trzy części i nałożyć na tortille, a następnie zawinąć. Można je obsmażyć na patelni grillowej, albo tak jak ja w opiekaczu do kanapek. Smacznego 🙂

tortille-meksykanskie2

15416964_1505262696157585_795794563_n

Reklamy

5 uwag do wpisu “Tortille meksykańskie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s