Ryżanka ze szpinakiem

Składniki:

0,5 kg kości schabowych

1 szklanka ryżu

100 g świeżego szpinaku

1 brokuł

włoszczyzna

do zabielenia jogurt, mleko lub śmietana

sól, pieprz

Przygotowanie:

Kości zalać wodą, zagotować, zebrać szumowiny i wrzucić obraną i pokrojoną włoszczyznę, gotować około pół godziny, wsypać ryż, po 10 minutach podzielonego na różyczki brokuła, a kiedy ryż i brokuł będą miękkie wrzucić szpinak. Na koniec doprawić i zabielić. Smacznego 🙂

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Ryżanka ze szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s