Filet w paluszkach

Słone paluszki idealnie sprawdzają się jako panierka do kotletów, są wyjątkowo chrupiące i nadają wyrazistości delikatnemu mięsu z kurczaka.

Składniki:

1 opakowanie paluszków słonych Fanex

2 filety z kurczaka

jajko

mąka

pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:

Paluszki połamać i wrzucić do blendera, zmiksować. Można też użyć tłuczka do mięsa. Jajko roztrzepać z pieprzem i papryką. Filety przekroić każdego na dwa kotlety, lekko rozbić, panierować z mące, jajku i paluszkach, a następnie smażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. U mnie podane z ziemniaczkami z wody i kiszoną kapustą. Smacznego 🙂

filet-w-plauszkach

Reklamy

7 uwag do wpisu “Filet w paluszkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s