Zupa z tortellini na żeberkach Buddy’ego Valastro

Składniki:

1 kg żeberek
2 cebule
2 średnie marchewki
3 ząbki czosnku
4-5 średnich ziemniaków
1 puszka krojonych pomidorów
1 opakowanie makaronu tortellini, u mnie grzybowe
sól, pieprz
jarzynka

Przygotowanie:

Pokrojone żeberka włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą, aby przykrywała mięso, wsypać 2 łyżeczki jarzynki. Gotować do miękkości, w razie potrzeby zebrać szumowiny. Wyciągnąć mięso z wody i pozostawić do lekkiego ostygnięcia. Jeszcze ciepłe oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na grubym oczku, czosnek przecisnąć przez praskę, ziemniaki pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę, marchewkę i czosnek, podsmażyć, zalać wywarem z żeberek, w razie potrzeby uzupełnić wodą. Dodać ziemniaki i pomidory z puszki, zagotować i wrzucić tortellini. Gotować do miękkości ziemniaków i makaronu. Doprawić do smaku. Smacznego 🙂

Reklamy

7 uwag do wpisu “Zupa z tortellini na żeberkach Buddy’ego Valastro

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s