Babeczki marchewkowe

Składniki:

na 12 babeczek

1 i 2/3 szklanki mąki

1 płaska łyżeczka sody

3/4 szklanki oleju kokosowego

1/4 szklanki cukru trzcinowego

2 jajka

1 łyżeczka cynamonu

2 większe marchewki

Przygotowanie:

Marchewkę obrać i zetrzeć na drobnym oczku. Olej wymieszać z cukrem, roztrzepać z jajkami i dodać mąkę przesianą z sodą i cynamonem. Na końcu masę wymieszać ze startą marchewką. Masę przełożyć do papilotek lub natłuszczonej formy na muffinki. Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg).

babeczki-marchewkowe

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Babeczki marchewkowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s