Francuzeczki

Takie wytrawne ciastka francuskie kupowałam kiedyś w piekarni, teraz zrobiłam je w domu 🙂

Francuzeczki

Składniki

ciasto francuskie 2 op

szynka z kurczaka 20 dkg

ser żółty 10 dkg

groszek konserwowy 1 puszka

ketchup pikantny

jajko

sezam

Sposób przygotowania

Każdy płat ciasta francuskiego przeciąć na 6 kwadratów. Na każdy z nich nałożyć po łyżce ketchupu, plasterku szynki i sera i łyżce groszku.

Jajko roztrzepać i posmarować nim brzegi kwadratów. Skleić je dokładnie i docisnąć widelcem. Każdy trójkąt posmarować jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut.

Gotowe francuzeczki lekko ostudzić i podawać na ciepło lub na zimno 🙂

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Francuzeczki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s