Filet z kurczaka w szynce parmeńskiej

Pyszna propozycja na niedzielny obiad 🙂

Składniki

1 pojedynczy filet z kurczaka

5 plasterków szynki parmeńskiej

2-4 suszone pomidory

gruby plaster sera żółtego

sól, pieprz

ognista mieszana przypraw (młynek)

 

Sposób przygotowania:

Fileta przekroić wzdłuż na pół i robić tłuczkiem. Z jednej strony oprószyć przyprawami. 1 plaster szynki pokroić w paseczki i rozłożyć na filecie, na to położyć pomidory i ser żółty. Złożyć na pół. Obłożyć plasterkami szynki i smażyć na niedużym ogniu z obu stron. Smacznego 🙂

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s