Składniki:
2 kg schabu wieprzowego
0,7 kg pieczarek
3 duże cebule
2 kolorowe papryki
3 kiszone ogórki
sól, pieprz
liść laurowy, ziele angielskie
sos chili
wędzona papryki
słodka papryka
przyprawa małgośka
1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
Schab pokroić w kostkę i obsypać przyprawami. Cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu w dużym garnku. Dodać mięso i obsmażyć. Zalać wrzątkiem, wrzucić liść i ziele i dusić pod przykryciem. Pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa, a kiedy będzie już miękkie dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić do smaku. Na koniec dodać pokrojone w plasterki ogórki oraz mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w 1/2 szklanki wody. Zagotować. Smacznego 🙂
Wygląda wyśmienicie, jak i mojej mamy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Co to za przyprawa małgoska??
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Mieszanka przypraw, w marketach niedostępna, coś takiego http://e-chilli.pl/przyprawy/mieszanki-przyprawowe/przyprawa-malgoska-120g Można użyć dowolnej mieszanki przypraw 🙂
PolubieniePolubienie
Każda z gospodyń ma swój przepis i dobrze, bo jest różnorodność.
Tak się składa, że dziś robiłam tę potrawę, ale troszkę inaczej, bo z mięsa drobiowego i z groszkiem zielonym🍲😀
Smacznie pozdrawiam🧡😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z kurczakiem tez robiłam, ale z groszkiem jeszcze nie, musze spróbować 🙂
PolubieniePolubienie