Żurawinowe cannelloni

Składniki

ok. 30-40 dkg fileta z kurczaka

8-10 rurek cannelloni

3-4 łyżki żurawiny Fanex

20 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Sposób przygotowania

Makaron wrzucić na kilka minut do osolonego wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta pokroić w drobną kostkę. Ser zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem i układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania. Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg). Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego 🙂

zurawinowe-cannelloni

Reklamy

7 uwag do wpisu “Żurawinowe cannelloni

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s