Mielone w cukiniowych krążkach

Ciekawy pomysł na wykorzystanie cukinii 🙂

Składniki

1 średnia cukinia lub kilka krążków dużej

40 dkg szynki wieprzowej

2 jajka

1 cebula

1 łyżeczka ostrego ajwaru

słodka i ostra papryka, sól, pieprz

curry

kromka czerstwego chleba

bułka tarta

Sposób przygotowania

Opcjonalnie: Cukinię pokroić na krążki, natrzeć olejem, posypać curry i obsmażyć na patelni grillowej.

Mięso razem z chlebem zemleć w maszynce, dodać jajko i doprawić. Porcje mięsa nakładać do cukiniowych krążków, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂

mielone-w-cukinii

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Mielone w cukiniowych krążkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s