Zapiekanka ryżowa z rybą

Składniki:

200 g ryżu
500 g filetów z morszczuka
3 jajka
1 słoik krojonych pomidorów
150 g sera żółtego
przyprawa do ryb
pieprz cytrynowy
sól ziołowa
słodka papryka

Przygotowanie:

Rybę obsypać przyprawami i odstawić do lodówki. Ryż ugotować. Naczynie do zapiekania natłuścić. Wysypać ugotowany ryż. Rybę obsypać przyprawami i ułożyć na ryżu. Jajka roztrzepać z pomidorami i wylać na rybę, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

zapiekanka-z-ryba

skanowanie00072

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Zapiekanka ryżowa z rybą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s