Domowy smalec

Składniki:

ok. 1 kg tłustego surowego boczku

1 duża cebula

3 ząbki czosnku

sól, pieprz

Przygotowanie:

Boczek pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i smażyć na średnim ogniu aż wytopi się tłuszcz i skwarki się zezłocą. Dodać pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotować do zrumienienia się cebuli. Doprawić do smaku niewielka ilością soli i pieprzu. Przelać do miseczek i odstawić do lodówki. Smacznego 🙂

smalec

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Domowy smalec

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s