Warzywne curry Jamiego Olivera

Składniki:

2 średnie bataty

1 puszka ciecierzycy

20 dkg pieczarek

1 większa cebula

1 łyżka ostrej pasty curry

sól, curry, kurkuma, garam masala

1 łyżka oleju kokosowego

200 ml jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Bataty obrać i pokroić w większą kostkę. W rondlu rozgrzać olej kokosowy, wrzucić bataty, podsmażyć. Dodać pokrojona cebulę, a potem pokrojone w ćwiartki pieczarki. Podsmażyć. Dodać ciecierzycę razem z zalewą, ok 1/2 szklanki wody i przyprawy: pastę curry, łyżeczkę soli, płaską łyżeczkę curry i kurkumy, 2 łyżeczki garam masali. Dusić wszystko razem około 15 minut. W razie potrzeby doprawić. Zdjąć z palnika i wlać jogurt. Wymieszać. Podawać z ryżem.

warzywne-curry

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Warzywne curry Jamiego Olivera

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s