Parówki w cieście

parowki-w-ciescie

Składniki:

70 dkg parówek wieprzowych dobrej jakości

1 szklanka wody

mąka

1 jajko

1 łaska łyżeczka soli

po 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki i curry

ketchup nr VII Fanex

Przygotowanie:

Parówki obrać z osłonek i przekroić na pół. Składniki ciasta wymieszać, mąki dodać tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Parówki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Parówki osączać na ręczniku papierowym i podawać polane ketchupem 🙂

parowki-w-ciescie-fanex

 

Advertisements

7 uwag do wpisu “Parówki w cieście

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s