Składniki:
70 dkg parówek wieprzowych dobrej jakości
1 szklanka wody
mąka
1 jajko
1 łaska łyżeczka soli
po 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich, słodkiej papryki i curry
Przygotowanie:
Parówki obrać z osłonek i przekroić na pół. Składniki ciasta wymieszać, mąki dodać tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Parówki zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Parówki osączać na ręczniku papierowym i podawać polane ketchupem 🙂
Spróbuję zrobić takie na śniadanie dla rodziny. 🙂
https://jaglusia.wordpress.com/
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
mój brat kocha parówki,zrobię takie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Parówki obrosły złą legendą, ale te z mięsa, a nie MOMu naprawdę są jadalne, ja lubię 😀
PolubieniePolubienie
ja kupuję takie za 23 zł za kilogram, nie sądzę by były złe 🙂 W końcu niektóre wędliny są po 9 zł za kilogram.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 Ja zawsze czytam skład i wybieram te z największą zawartością mięsa.
PolubieniePolubienie